AĞRI / PATNOS - Kazanbey İlkokulu

Mrt

Millet olarak yokluk içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi, bugün de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir.

Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü şehitlerimize borçludur. Toprağın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu inançla Çanakkale Zaferi yıldönümünü kutluyor ve bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

Mrt

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. 12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen bir törenle kutlandı.

1, 2 ve 3.sınıflar arasında İstiklal Marşı yarışması yapılmıştır. Katılan her öğrenciye katılım belgesi verilmiş, sınıflar arasında 1'inci seçilenlere madalya ve küçük bir hediye verilmiştir. 1'inci olarak seçilen öğrenciler sevinçlerini öğretmenleriyle paylaşmıştır. 4.sınıflarımızın orotoryo yapmasıyla törenimizi sonlandırdık.

Mrt

Yeşilay’ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır. Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzu

EK1 İlkokul ve Ortaokul Kademesi Eylem Planı

Şbt

Öğrencileri tutumlu davranmaya ve Türk Malı ürünler almaya yönlendiren yerli malı haftasının amacı eğitim yoluyla bireyleri bilinçlendirip toplumun refahını ve ekonominin gelişerek ülke kalkınmasının sürekliliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarda her yıl “Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası” etkinlikleri düzenlenir. Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin arttırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir. Bu haftada yerli malının önemini anlatan şarkılar söylenir, şiirler ve yazılar okunur, çeşitli oyunlar ve eğlencelerle yerli malı tüketiminin önemine vurgu yapılır. Gençler tutumluluk konusunda bilinçlendirilir.

Ara

Bu anlamlı günü öğretmenlerimize adayan başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm  öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz.

Ara

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI OKULUMUZDA COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

Tören Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve Tüm Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma okulumuzdaki bir öğrenci tarafından okundu. Ardından ilkokul sınıflarımızın hazırladığı şiirler ve gösteriler büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Törende emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür eder; bu Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize rahmet diler, gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Okulumuzun eğitim standartlarının yükseltilmesi yönünde gösterdiği her çaba için müdiremize teşekkür ederiz. Her zaman çok alçak gönüllü oldunuz. Bir sorunla karşılaştığımızda bize gönülden destek oldunuz. Sizinle çalışmanın keyifli deneyimini özleyeceğiz. Yeni yuvanızda mutluluklar dileriz.

Mrt

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı ikinci dönem veli toplantımızı gerçekleştirdik. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Sen de Kalbinde Sevgiye Yer Ver projemizi kalite etiketiyle taçlandıran öğrencilerimize ve çok kıymetli öğretmenimiz Şule Özcan'a teşekkür ederiz